Les over de robot

Les over de robot.

Kinderen van nu groeien op in een digitale wereld. Het is belangrijk dat ze zo vroeg mogelijk kennismaken met technologie en begrijpen hoe ze het kunnen toepassen en gebruiken. Er zijn tegenwoordig veel mooie technologische toepassingen die het leven van mensen kunnen verbeteren, zoals robots.

Kennismaken met de AV1 robot.

In de Les over de Robot maken de kinderen kennis met de AV1 robot. Als een kind lang ziek is – en bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt – kan hij via de AV1 robot meedoen met activiteiten. De robot dient als de oren en ogen van het zieke kind, die hij zelf kan bedienen vanuit zijn ziekbed. Zo hoeft hij nooit meer een schooluitje, verjaardag of sportwedstrijd te missen. De digiles bestaat uit vier onderdelen die aan te klikken zijn op het digibord middels een handje. Je hebt toegang tot deze online lesomgeving via Les over de Robot.

Maren Wijma_PCBS De Librije.jpeg
Over de robot

Praktische informatie over AV1 op school

Wij stellen voor dat je de AV1 op school introduceert door te beginnen met een klein aantal lessen om de leerkrachten, de klas en de gebruiker te laten wennen. Je zou kunnen beginnen met het lessenplan dat wij als een van onze hulpmiddelen leveren. En dit combineert met een aantal van de favoriete lessen van het kind.

Op de basisschool kan het zijn dat AV1 de hele dag in hetzelfde klaslokaal blijft. Daarom kan je AV1 het beste op standby laten, zodat het kind mee kan doen wanneer dat hem uitkomt. Als iedereen eenmaal gewend is aan AV1, kan je een rooster maken zodat de leerling meer lessen kan gaan volgen.

Tip.

Het kan zijn dat AV1 van klaslokaal verandert gedurende de dag. Daarom zou je de AV1 ‘maatjes’ kunnen geven die er voor verantwoordelijk zijn dat de AV1 op tijd in de volgende les zit. Dit zouden vrienden of vriendinnen van het kind die de AV1 gebruikt kunnen zijn, of iemand anders die hetzelfde rooster heeft.

filed under: