Onderzoek

Onderzoek.

Naar schatting zijn er ruim 19.000 langdurig zieke kinderen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat sociale isolatie zeer schadelijk is voor het welzijn en de mentale ontwikkeling van kinderen. Via de AV1 robot van No Isolation kunnen langdurig zieke kinderen toch meedoen aan activiteiten. Ze kunnen de robot bedienen vanuit hun ziekbed. Zo hoeven ze nooit meer een schooluitje, een verjaardag thuis of een sportwedstrijd te missen.

20190424-_DSC7330

Rapport Impact AV1 robot.

Stichting Kind en Ziekenhuis deed onderzoek naar de invloed van de AV1 robot op het sociaal welbevinden van kinderen met een lichamelijke aandoening en die hierdoor moeite hebben om naar school te gaan in de leeftijd van zes tot achttien jaar. Het rapport geeft antwoord op de vraag “Welke invloed heeft de AV1 robot op het sociaal welbevinden van lichamelijk zieke kinderen die moeite hebben om naar te school te gaan in de leeftijd van 6 tot 18 jaar?”

25 robots gratis beschikbaar.

De AV1 robot is niet voor iedereen bereikbaar en daarom stelt Bondgenoot, onderdeel van Stichting Kind en Ziekenhuis, 25 AV1 robots gratis beschikbaar aan langdurige zieke kinderen. Omdat de meeste kinderen de robot tijdelijk nodig hebben, kunnen we de robots rouleren zodat er nog meer kinderen gebruik van kunnen maken.

Over de robot
robot stickervel-2021

Les over de robot.

Om scholen, kinderen en ouders kennis te laten maken met de AV1 robot bieden we een les aan over de robot. Tijdens de les leren de kinderen over technologie en hoe een technologische toepassing als de AV1 robot het leven van mensen kan verbeteren. Kinderen ontvangen een stickervel bij de robots die we gratis beschikbaar stellen zodat zij de robot een eigen look kunnen geven.

filed under: