Over Bondgenoot

Over bondgenoot.

Bondgenoot leent AV1 robots uit.

Elk kind heeft recht op een fijne schooltijd. Voor langdurig zieke kinderen is dat niet vanzelfsprekend. Door het ziek zijn kunnen ze vaak niet meedoen met hun leeftijdsgenootjes en gaan ze lange tijd niet naar school. Dat maakt eenzaam. Het Noorse bedrijf No Isolation heeft de AV1 robot ontwikkeld. De AV1 robot helpt langdurig zieke kinderen ‘een zo normaal mogelijk leven’ te leiden. De robot haalt langdurig zieke kinderen uit hun isolement. Mijn Bondgenoot is door de Vodafone Foundation in samenwerking met Stichting Kind en Ziekenhuis opgericht om de AV1 robot uitleen in Nederland mogelijk te maken.

Vodafone Foundation

Bondgenoot is door de Vodafone Foundation in samenwerking met Stichting Kind en Ziekenhuis opgericht om de AV1 robot uitleen in Nederland mogelijk te maken. Vodafone Foundation wil dat iedereen de kans krijgt om mee te doen in de digitale samenleving. Daarom heeft de Foundation tot doel om via technologie mensen in staat te stellen om actief deel te kunnen nemen aan het leven en zo ongelijkheid en sociale uitsluiting tegen gaan. De Av1 robot uitleen in Nederland mogelijk maken, paste perfect bij deze ambitie.

Na 3 jaar geeft Vodafone Foundation het partnership stokje graag door aan een volgende partij. Wil jouw bedrijf bijdragen aan een fijne schooltijd voor langdurig zieke kinderen? Dan is Bondgenoot met de AV1 Robot uitleen een perfect goed doel. Help jij onze ambitie te realiseren? Neem dan contact op met Hester Rippen, directeur van Kind & Ziekenhuis, via robot@kindenziekenhuis.nl.

Wie kan de robot lenen
Robot-haalt-zieke-kinderen-uit-isolement-1-696x452

Over No Isolation.

No Isolation is in 2015 opgericht in Noorwegen met één doel: het verminderen van onvrijwillige sociale isolatie. Het eerste voornemen van No Isolation is om eenzaamheid onder kinderen met een langetermijn ziekte te voorkomen. Daarvoor is AV1 ontwikkeld: ’s werelds eerste telepresence robot waarmee kinderen kunnen deelnemen in het dagelijks leven, ondanks hun ziekte. De robot neemt in de klas fysiek de plaats in van het kind. Zo nemen de kinderen tóch deel aan het onderwijs en het sociale schoolleven.

Over Stichting Kind en Ziekenhuis.

Kind & Ziekenhuis is dé patiëntenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. Kind & Ziekenhuis bevordert al bijna 45 jaar kindgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en ouders in het ziekenhuis, thuis of elders. Dit is zorg waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn.

Of het nu gaat om pasgeborenen, peuters, schoolkinderen of tieners; of ze nu een gebroken arm of een chronische aandoening hebben; of ze nu in het ziekenhuis, thuis of elders worden behandeld. Kind & Ziekenhuis behartigt al bijna 45 jaar de belangen van al deze kinderen en hun (aanstaande) ouders en geeft informatie en advies.

Stichting Kind en Ziekenhuis

Partner worden.

Bondgenoot is op zoek naar een nieuwe partner. Onze fijne samenwerking met de Vodafone Foundation is tot een einde gekomen en daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe partner. Wil jouw bedrijf bijdragen aan een fijne schooltijd voor langdurig zieke kinderen? Dan is Bondgenoot met de AV1 Robot uitleen een perfect goed doel. Jaarlijks lenen wij onze 25 robots gratis 50 keer uit en we hebben een gezonde ambitie om meer en meer langdurig zieke kinderen uit hun isolement te halen. Help je mee? We komen graag meer vertellen over het project en wat wij voor samenwerkingsmogelijkheden zien. Contact kunt u opnemen met Hester Rippen, directeur van Kind & Ziekenhuis, via Robot@kindenziekenhuis.nl.

filed under: