Als je een leenrobot wil: 3 handige tips

Als je een leenrobot wil:

3 handige tips

Brengt een robot aanvragen een hoop gedoe met zich mee? Nee joh, weet Angelique van den Berg. “De AV1-robot kan binnen 2 dagen bij je thuis zijn.” Een kwestie van ‘n digitaal formulier invullen en een handtekening zetten.

Als íemand weet wat er bij de aanvraag van een AV1-robot komt kijken, is het Angelique wel. Ze is officemanager en projectmedewerker bij stichting Kind en Ziekenhuis. Doe je online een aanvraag voor de robot, dan komt die rechtstreeks in haar inbox terecht.

Reizende robot
“Aanvragen is écht eenvoudig. Ouders vullen het aanvraagformulier op onze website in. Ik stuur ze een vragenlijst per mail terug. Bijvoorbeeld over hoe lang ze de AV1-robot willen lenen. We maken samen een contractje, de gebruikersovereenkomst, dan is het klaar.”

De robot reist als postpakket naar de ouders toe. En dan is het een kwestie van inregelen. Maar is dat ingewikkeld? “Echt niet, zelfs ik kan het. Dat wil heel wat zeggen, vinden mijn kinderen. Als ík het kan, kan iedereen het.”

Toestemming
Lees 3 handige tips van Angelique die het aanvraagproces van de AV1-robot zo simpel mogelijk maken. “Tip 1: je doet de aanvraag en krijgt een vragenlijst terug. Als je die dírect invult, gaat het snel. Hetzelfde geldt voor de gebruikersovereenkomst. Printen, ondertekenen, scannen en terugmailen. Klaar!”

“Tip 2: heb je vragen over de robot, afstandsonderwijs of het aanvraagproces? Bel dan gewoon! Dan maken we direct kennis en kunnen we precies vertellen hoe het werkt.”

En de laatste tip: “Licht altijd de school in. Het is natuurlijk belangrijk dat de school én de leerkracht toestemming geven voor de robot in de klas.”

Dus gewoon aanvragen zo’n leenrobot, vindt Angelique. “Het gaat om onderwijs voor een kind én over sociale contacten.” Een geldkwestie zal het nooit worden: “Lenen van de AV1-robot is echt 100 procent gratis. Er zitten zelfs geen kosten aan het opsturen en terugsturen van de robot.”