Leen de robot scholen

Door de AV1 robot kan een leerling met een ziekte of aandoening in jouw klas of school deelnemen aan de les en de sociale onderdelen van hun schooltijd. Afstandsonderwijs vanuit huis of een bed in het ziekenhuis. De AV1 robot zit in plaats van het kind in het klaslokaal en het kind kan meedoen aan de les door te luisteren, te kijken naar de leraar, vragen te stellen en mee te doen met de groep. Het kind bedient AV1 door middel van een telefoon of tablet, waar ze ook behandeld worden of revalideren.

Lesgeven met de robot

Lesgeven met een de AV1 robot in jouw klas zou niets moeten veranderen aan de manier waarop je les geeft. Wel kun je met het volgende rekening houden:

  • Gebruik het voorbeeld lessenplan en de hulpmiddelen die aangeboden worden door No Isolation om je leerlingen kennis te laten maken met AV1, voordat je de eerste lesgeeft met AV1.
  • Plaats de AV1 robot vooraan als je voor de klas lesgeeft, en verplaats de robot zo nodig voor groepsactiviteiten.
  • Overleg aan het einde van de les even 1-1 met de AV1 om na te gaan of de leerling thuis alles heeft begrepen.
  • Vergeet niet om de AV1 robot aan het einde van de dag op te laden.
Leen een robot scholen
Over de robot

Veiligheid

Er kan maar één gebruiker verbonden zijn met de AV1 op elk gegeven moment. Je kunt duidelijk zien dat de gebruiker aanwezig is omdat de oogjes oplichten. De gebruiker moet een geheime 4-cijferige pincode invoeren iedere keer dat ze hun AV1 willen gebruiken.

Daarnaast moeten de ouders/voogd van het kind digitaal de gebruiksvoorwaarden van AV1 accepteren, waarin staat dat alleen de gebruiker (het kind) AV1 zal gebruiken. Deze veiligheidsmaatregelen zijn er om jouw privacy en de privacy van de andere kinderen in de klas te beschermen.

Livestream

AV1 zendt een livestream uit, van de AV1 naar de tablet of telefoon van de gebruiker. Er wordt niets opgenomen. De livestream is end-to-end vergrendeld, wat betekent dat het onmogelijk is voor derden om toegang te krijgen tot het beeld of geluid. Het is ook onmogelijk om het beeld op te nemen, of om een screenshot te maken vanuit de app. De AV1 robot is dus veilig in te zetten in de klas. Het gebruik is in lijn met de privacy wetgeving.

Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier

Over de robot
Leen een robot scholen

Gebruiker bepaalt zelf de zichtbaarheid

Deze foto laat zien wat de AV1 gebruiker op hun tablet kan zien in de AV1 app. Let op de volgende signalen:

  • Het hoofd licht blauw op: dit betekent dat de gebruiker zich niet lekker voelt en niet actief mee wil doen aan de les, maar passief meeluistert.
  • Het hoofd knippert: de gebruiker heeft een vraag die ze graag willen stellen.
  • De oogjes veranderen: de gebruiker geeft aan of ze blij, verdrietig, of verward is.

Het volume: de gebruiker heeft hun AV1 misschien op mute, fluister volume, les volume, of schoolplein volume. Vraag ze het volume bij te stellen als dat nodig is.

filed under: