“De AV1-robot vierde het Sinterklaasfeest mee”

“De AV1-robot vierde het Sinterklaasfeest mee”

Lotte (9) is een vrolijk en spontaan meisje dat houdt van grapjes maken. Ze is superlief en helpt graag. Vanwege een aandoening is haar dikke darm verwijderd, ze heeft nu tijdelijk een stoma. Als ze niet naar school kan, is de AV1-robot er voor haar.

“School pakt het supergoed op!”

Haar moeder Sylvia vertelt: “Haar stoma hebben we Piet genoemd, die hoort intussen bij het gezin. De eerste verjaardag van Piet hebben we gevierd met taart, slingers en ballonnen. Meestal heeft ze geen last van haar stoma. Soms vindt ze ‘m natuurlijk stom.”

“Lotte kan niet altijd naar school. Gelukkig attendeerde juf Tamara ons op de AV1-robot. School pakt dat supergoed op! Lottes klasgenootjes ook. Ze kan de klas zien, de uitleg horen en overal aan meedoen. Het is heel fijn dat ze met de robot de les kan volgen. Ze gaat ook mee naar gym. Tijdens het Sinterklaasfeest kon ze mee naar de aula.”

Mooi versierd

“Als Lotte buikpijn heeft en weinig energie, kan ze minder dan leeftijdsgenootjes. Lotte speelt graag buiten, handbalt, knutselt of op de tablet. Ze is het gelukkigst als ze kan doen wat ze wil, maar dat lukt niet altijd. Ze blijft één à twee keer per week thuis. Dan is de robot voor haar in de klas.”

“De AV1-robot heeft geen naam, maar is door Lotte wel mooi versierd met stickers. Bedienen was even uitvinden, maar bleek heel makkelijk. Lotte is blij met de AV1. Ze kan tijdens de les maar een deel van haar vriendinnetjes en vriendjes zien. Maar bij het 10 uurtje en in de pauze staat de robot op ’n tafeltje. Dan ziet ze de hele klas.”